Eesti üks suuremaid erivajadustega laste koole saab uue uhke hoone

Eesti ühe suurema erivajadustega laste kooli, Tallinnas asuva Tondi põhikooli uus hoone peaks valmima 2020. aastal. Vana, nõuetele mittevastanud hoone on juba lammutatud, uue ehitustööd käivad.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi kinnitusel valmib uus maja Tondil 2020. aasta 1. augustil ning kuu aega hiljem alustatakse seal õppetööga. Hoonet ehitab Fund Ehitus OÜ.

Endine hoone oli kehvas seisus, lisaks oli see koolipere jaoks jäänud väikseks. Telliskividest hariduskompleks ehitati 1963. aastal ning oli ilmselgelt ajale jalgu jäänud.

Belobrovtsevi sõnul on uus hoone spetsiaalselt projekteeritud erivajadustega laste õppetegevuseks. "Sinna on planeeritud raviteraapia basseinid, kangakudumise tööruum, tänapäevase sisseseadega õppeköök ning muud toimetulekut parendava sihtotstarbega ruumid," rääkis ta. Tallinna linna kodulehe andmetel saab värske kuue ka spordisaal koos abiruumidega.

Uues hoones hakkab asuma ka õppenõustamiskeskus, mis on mõeldud erivajadustega laste kasvatamise nõustamiseks. Nõustamiskeskus koosneb õppeklassidest, seminariruumist ja eripedagoogide kabinettidest.

Tondi põhikooli renoveerimine läheb kokku maksma 13,2 miljonit eurot, sellest ehituse maksumus on 12,1 miljonit. Osa vajaminevast rahast taotleb Tallinna linn riigilt.

Sel ajal kui uut hoonet ehitatakse, toimub Tondi põhikooli õppetöö mitmes kohas – Tallinna 37. keskkooli hoones Vilde teel, endises lasteaiahoones Tuisu tänaval, Tallinna Rõõmupesa lasteaias ning Tallinna Õunakese lasteaias. Õpilaskodu kasutab Tallinna väikelaste turvakodu ruume Sõpruse puiesteel.

Haridussilm.ee andmetel õpib Tondi põhikoolis 2018/2019. õppeaastal 233 last.

Käeoleva aasta alguses valmis lisaks Lasnamäe põhikooli, kus samuti õpivad erivajadusega lapsed, ehitusprojekt. Ka selle kooli renoveerimine on vajalik õpi- ning töötingimuste kaasajastamiseks. Projekti eeldatav kogumaksumus koos sisustusega on 7,7 miljonit eurot.

Loe pikemalt...