Tartu Postimehe uue maja katusel peeti sarikapidu

Kaarsilla Kinnisvara arendusjuht Viljar Jänes ning Embach Ehituse OÜ projektijuht Anno Veider võtsid täna pärastlõunal maha Tartu Postimehe uueks koduks saava Ülikooli 2a büroohoone sarikapärja. See tähendab, et hoone skelett on valmis, nüüd seisavad ees sisetööd.

Viljar Jänes nentis rahulolevalt, et ehitus on edenenud justkui võluväel, aga mõistagi on selle taga suur töö. Kuna ilmad on olnud soodsad, on ehitus pooleteise nädala jagu graafikust ees, kuid Jänes rõhutas, et hoone täieliku valmimiseni on veel pool maad minna. Ta lisas, et praeguseks on rentnikud olemas üle kuuekümnel protsendil büroopindadest.

Peatöövõtja Embachi esindaja Peeter Voovere märkis, et seni on ehitus möödunud suuremate tagasilöökideta. Ta avaldas lootust, et ka sisetööd kulgevad sama ladusalt. Voovere sõnul oli ehituse selles faasis objektil korraga tööl kuni 60 ehitusmeest, hoone skeletiks valati kokku 2000 kuupmeetrit betooni.

Ehitaja peab tellijale hoone üle andma oktoobris. Uude büroohoonesse kolivad ka Eesti Meedia kontserni kuuluvate Tartu Postimehe, Trio raadiojaamade ja Kanal 2 toimetused. Kuu aega tagasi hoone nurgakivi panekul ütles Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann, et ehk õnnestub toimetused uude hoonesse ümber kolida juba novembris, kuid hiljemalt jõuludeks ollakse kindlasti seal.

Eesti Meedia käsutusse saavad uue hoone viies (osaliselt) ja kuues korrus (täielikult), kokku on toimetustel seal pinda ligi 1300 ruutmeetrit.

Vaata pilte...